Yrsel

Yrsel och balansrubbningar kan bero på flera olika orsaker. Jag är utbildad i yrsel och balansrubbningar vid Linköpings universitet. Det är ett område som intresserar mig mycket och jag har mångårig erfarenhet inom balansnedsättningar. Jag har nära samarbete med läkare på Öron Näsa Hals kliniker. Det går bra att boka en tid hos mig utan remiss.

Yrsel Godartad lägesyrsel (kristaller)

Som leg. Fysioterapeut (sjukgymnast) kan jag ge behandling vid benign lägesyrsel, kristaller i innerörat.  Med hjälp av frenzelglasögon kan jag se vilken båggång som är drabbad och ge dig rätt manöverbehandling för att flytta ut kristallerna från båggången.

Eftersom yrsel är mycket obehagligt, är det är vanligt med spänningar i nacken och ibland huvudvärk. Då hjälper jag dig med behandling som minskar spänningar i nacken.

Vestibularisneurit

Virus på balansnerven ger kraftig yrsel, illamående och ofta kräkningar. I det akuta skedet, sök Öron Näsa Hals läkare eller akuten. Efter 2-3 dagar bör du påbörja rörelseaktivering och balansträning, vilket jag som fysioterapeut kan bistå med. Ju tidigare du kommer igång med ögon- och huvudrörelser desto bättre. Man kan inte vila sig frisk från vestibularisneurit.

Balansträning

Balansen försämras ofta när vi blir äldre, och ibland kan långvarig balansnedsättning kvarstå efter besvär med yrsel. Då kan man behöva hjälp med behandling eller träning. Jag använder ett standardiserat bedömningsinstrument vid bedömning av din balans, och skapar ett individuellt utformat träningsprogram utifrån dina besvär. Balansträningen kombineras ofta med olika blick-huvudrörelser för att stimulera och utsätta balansorganet för olika utmaningar.

Ingrids sjukgymnastik Varberg Balans och yrselgrupp

Ingrids sjukgymnastik Varberg Balans och yrselgrupp

Boka tid

Avtal med Region Halland finns. 100 kr/besök, gratis för barn och ungdomar under 20 och om du är över 85 år. Frikort gäller och du behöver ingen remiss. Ring 0727-21 93 16 för att boka tid eller maila mig på ingridsfysioterapi@gmail.com.
Samarbete med läkare, öron- näsa- halsspecialist, på Centrumkliniken Varberg.